ΦΟΥΡΝΟΙ

Εκτύπωση
PDF

ΦΟΥΡΝΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΤΙΜΕΣ

  Σε παλαιότερους καιρούς, όταν δεν υπήρχε ο ηλεκτρισμός και η ηλεκτρική κουζίνα, οι άνθρωποι έψηναν τα φαγητά τους και κυρίως το ψωμί τους σε φούρνους που εμείς σήμερα ονομάζουμε παραδοσιακούς.

  Επανέρχεται ο παραδοσιακός φούρνος όχι τόσο για να καλύψει τις ανάγκες για ψήσιμο του καθημερινού φαγητού όσο για την καλή ποιότητα φαγητού που μπορούμε να απολαύσουμε από έναν τέτοιο φούρνο. Πολλοί από μας έχουν ακόμα την ανάμνηση απ’ την μυρωδιά του φρεσκοκομμένου ψωμιού, που είναι μοναδική όταν το ψωμί ψήνεται στον παραδοσιακό φούρνο.

  Άλλοι θέλουν να θυμηθούν, άλλοι να μάθουν και άλλοι για να έχουν μια καλή αφορμή να μαζέψουν οικογένεια και φίλους γύρο απ’ την εστία ενός παραδοσιακού φούρνου και με αφορμή ένα καλό φαγητό να ανταμώσουν σε ένα κοινό τραπέζι περνώντας ευχάριστες στιγμές. Η επικοινωνία και η Ελληνική οικογένεια σε όλο της το μεγαλείο, ελάτε να το ζήσουμε!!!

  Εκτός απ’ τον παραδοσιακό φούρνο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα παλαιότερα χρησιμοποιούσαν και την παραδοσιακή γάστρα ή οποία έχει στις ρίζες της στην αρχαιότητα όπου την συναντάμε με το όνομα πνιγεύς. Παλαιότερα την χρησιμοποιούσαν αντί για τον παραδοσιακό φούρνο και έψηναν φαγητά και ψωμιά. Ήταν ένας μετακινούμενος φούρνος. Κάνει καταπληκτικό φαγητό με ευκολία στην χρήση.

  Επίσης κατασκευάζουμε και έναν νέο τύπο φούρνο που τον ονομάζουμε κυκλοθερμικό και είναι ένας φούρνος με ξύλα αλλά η φωτιά μπαίνει χωριστά σε άλλο θάλαμο κάτω απ’ τον θάλαμο ψησίματος.

  Παρακάτω θα δείτε μια σειρά παραδοσιακών και κυκλοθερμικών φούρνων, μικρών και μεγάλων . Σίγουρα κάποιος είναι για σας!!!  

 

         Η σελίδα κατασκευάζεται σιγά-σιγά θα προστίθενται προϊόντα (φούρνοι- εξαρτήματα) και τιμές